Pomocy!
W Necrum w Exodusie jak są wejścia do scrabów i paramitów jest sekret ze sligami. Oglądałam let's play i tam jak się wyskakiwało i Abe łapie się za platformę oba sligi śpią, a u mnie ten na górze się budzi i za cholerę nie mogę tego przejść. To jakiś błąd?
Proszę pomóżcie.
Hmm, początkowo jest się chyba w cieniu. Sliga na górze nigdy nie pamiętałem, bo na górę nigdy nie wchodziłem. Skradałem się za sligiem na dole, aż się zatrzymywał i skakałem do dźwigni tak, aby złapać się krawędzi i zawisnąć. Jak menda się odwraca, podciągasz się, ciągasz wajchę, szybki obrót i skaczesz do lewej krawędzi przepaści, aby zawisnąć. Potem skradasz się za sligiem, aż do cienia, a dalej już bodajze się przeturlujesz "byle szybciej".
Chyba nie zrozumiałeś mojego problemu.
Jak tu wchodzę, Abe zawisa o tu :
Podczs gdy ten slig na górze wstaje i za szybko się odwraca. A jak wchodzę i skaczę na platformę z dźwignią, budzi się ten na dole. Więc tak czy inaczej mnie zastrzelą.
Pierwsze co musisz zrobić za wszelką cenę, to po podciągnięciu się "zbiec" w prawo. Powinnaś nie spaść na kładkę z dźwignią tylko na niej zawisnąć.
Ok, jak mi minie nerw to spróbuję.
Tak jak mówisz chyba nie próbowałam. Ale czy ten na górze powinien się budzić? Jak masz u siebie?
Ostatnio edytowany przez punia003 (2015-03-06 22:39:44)
Sprawdziłem szybko na swoich sejwach. U mnie to wygląda tak, że ten na górze się budzi, ten na dole nie. Idę za tym na górze skradając się, a następnie skaczę w cień. Wtedy budzi się ten z dołu. Biegnę w prawo i skaczę tak, by złapać się krawędzi przed wajchą. W odpowiednim momencie ją ciągam, szybki odwrót i łapię się drugiej krawędzi. Potem luta.
To czy slig na górze się obudzi zależy od tego w jaki sposób wskoczysz do portalu. Jeśli wskoczysz w biegu to obudzi się, jeśli wskoczysz stojąc - nie.
Wideo: https://vid.me/QQmJ