Witajcie, witajcie niedobitki i wędrowcy foruma! Oto przemawiam do Was ja! Olinek Kościoslimek!
Lemmy z Moturheda śpiewał kiedyś swoim anielskim głosem "Dead Men Tell No Tales", z czym nie do końca się zgadzam, bo jednak oto jestem, by opowiedzieć Ci niesamowitą historię, drogi czytelniku, jaka mi się ostatnio przydarzyła. No taka akcja po prostu, że nie uwierzysz. NO NIE UWIERZYSZ PO PROSTU NO! NO NIE!
Słuchaj, leżę sobie spokojnie w grobie, normalnie na cmentarzu w środku nocy jak to ja, nie? A tu nagle ni z ziemi, ni z kaplicy, przychodzi sms! :0
Myślę sobie, co jest, sms o tej porze? Czyżby znowu pogodynki wysłały mi nakaz, bym z domu nie wychodził, bo burze z gradobiciem idą? A co takiego mi burza może zrobić? Jeden piorun wte czy wewte, ale ty no słuchaj, jednak nie. Okazało się, że wiadomość mi wysłał sam twórca Oddworlda Lorne Lanning! (ło panie :0) A przyszło w nocy, bo to wiesz, inna strefa czasowa przecież, kumasz.
Phiii, powiesz, taa na pewno... ten LORNE LANNING odezwał się do CIEBIE?! WE WŁASNEJ OSOBIE?! Ano tak było i nawet mam dowód! Ale poczekaj, bo to to jeszcze pikuś. Powiedział mi, że napisał do całego naszego forum OFICJALNY LIST z podziękowaniami, za całokształt naszej pracy, oraz serce, jakie włożyliśmy w to komjuniti rozpropagowując (tak to się pisze? xd) pamięć o jego ukochanym złotym dziecku, czyli oczywiście wszystkim tu znanej serii gier ŁODDŁORLD! ŁAŁ!
Także pozwolę sobie czynić honory i umieszczę tu pod spodem list od Pana Lanninga. Jestem bardzo podekscytowany, o jejciu jejciu!
Spoiler:
Witajcie polscy fani Ejbiaka!
Oto ja, wizjoner, artysta, twórca najlepszych gier wideo, a do tego seksowny gnojek oraz wasz Pan i Zbawca: Lord Lorne Lanning we własnej osobie!
Natknąłem się przypadkiem na wasze forum, szukając pochlebnych opinii na swój temat w internecie w celu poprawienia swojej samooceny. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłem pogrzebany pod stertą internetowego szlamu cały cyfrowy, polski ekosystem wyznawców mego DZIWNEGO ŚWIATA!
No po prostu tak mi się ciepło zrobiło pod śledzioną, że aż poczułem, jak kolor mi wraca do włosów. Zupełnie jak wtedy gdy pierwszy raz ujrzałem swoją wspólniczkę w zbrodni Sherry McKenne, ach... Sherry, gdybym tylko cię poznał, zanim spotkałem swoją pierwszą żonę...
No nic, nieważne. SŁUCHAJCIE MOI NIEWOLNICY!![]()
![]()
![]()
Na początek pomyślałem, że podrzucę wam pewną ekskluzywną ciekawostkę, specjalnie dla was! Mianowicie, czy wiecie, że legendarny plakat reklamujący placki z paramajtków był wzorowany na moim dziadku Larrym Von Lanniglagerze? Tak! To prawda! A w dodatku ten sam dziadek zagrał motocyklistę w Terminatorze 2, któremu Szwarceneger zabiera strzelbę w barze na początku filmu. Szaleństwo, nie?
Ale no dobrze. Fajnie było poczytać wasze pisane przez te wszystkie lata dyrdymały (zwłaszcza te chwalące mnie), ale myślę, że w pewnych sprawach nieco się zagalopowaliście, co było ostatecznie przyczyną upadku waszego forum. Kto wam kurwa dał przyzwolenie, na obrzucenie moich nowszych produkcji taką ilością Scrabowych wymiocin?! Co wam się tak bardzo nie podobało w mojej sztuce? Co?! Nowe Smaczne wam nie smakowało? Oddworld: Surströmming za bardzo dawał kiszonym śledziem? No pytam się, bo w mojej opinii zachowaliście się jak księżniczki leżące na kamyku w Paramonii.
Owszem, może i musiałem nagiąć nieco swoją wizję tu i tam, ale jak inaczej miałem sprzedać swój produkt nowemu pokoleniu rozbrykanych gejmerów? Podkręciliśmy nieco kolorki, dodaliśmy szybsze i bardziej kanciaste animacje, przypisaliśmy sterowanie postacią pod gałeczki analogowe, bo kto normalny dziś gra na krzyżaku? Albo 1 hit = śmierć? To było dobre w 97' ale nie w XXI wieku.
Ale dobra, Nowe Smaczne skitelsowe zbyt kolorowe? To w takim razie co powiecie na BRĄZOWE ŚLEDZIOWE? TEŻ NIE PASUJE?! ZA DUZIO BRUUUÖNZUÖU?! Nie wiem, czy wiecie, ale moją pierwotną wizją było zaimplementowanie kraftingu w Exoddusie, zanim nawet twój tata zaimplementował kiszenie śledzia twojej mamie.
Wy po prostu nie rozumiecie idei mojej sztuki oraz szeregu poświęceń i wyrzeczeń, jakie się wiążą z jej kreacją. Czasami trzeba pójść na kompromis z garniturami w postaci umieszczenia produkt plejsmentu randomowych giereczek na każdym kroku w tytule, którego głównym przesłaniem miała być krytyka chciwości korporacji, ich wyzyskujących, niewolniczych praktyk, pustego konsumpcjonizmu oraz zaniku jakichkolwiek wyższych wartości pozamaterialnych. Czasami dusza artyzmu musi jednak zostać poproszona o zejście nieco na bok, na rzecz stania się bardziej opłacalnym i przyswajalnym produktem na większą skalę, mięsnym kotlecikiem ulepionym z truchła pięknego, zagrożonego gatunku, który w ostatecznym rozrachunku, nie trafia tak naprawdę do nikogo. Bywa. Czego nie rozumiesz, drogi oldheadowy oddworld-pun-powiczowy gejmerze?
Nie mogę w to uwierzyć, moi właśni fanatycy przeciwko mnie. Nie dziwię się, że administratorem tego forum jest gość o ksywie Mullock. To oczywiste, że brak wam zrozumienia i akceptacji mojego stłamszonego geniuszu! Wy, wy... ZIMNI ANTAGONIŚCI! WY! O! TAK POWIEM! :<
To właśnie WY z waszymi krzywdzącymi opiniami stoicie za moim upadkiem. ODDWORLD.PUN.PL ZNISZCZYŁO MI ŻYCIE!!!
Ale to nic, już ja was wszystkich załatwię. Pewnie nie wiecie, ale miałem w planach założyć swoją własną sektę, która miałaby na celu oddawanie mi czci i pokłonów! A TAK! Ochotnicza Niedoszła Sekta Lorda Lanninga może ostatecznie nie doszła do skutku, ale za to najemnicy, których zwerbowałem w roli strażników świątynnych, nadal są jeszcze opłaceni do końca tego roku. Co znaczy, że wciąż mogę się na was zemścić!
Powołałem do życia elitarną jednostkę wojowników o nazwie "ODDER HEAVEN", której szeregi zasilają takie bandziory jak np. Commando Druid! Ekstra karateka, zwycięzca krwawego turnieju Kumite roku 93' w nieistniejącym już mieście Kowloon w Hongkongu (bo je rozwalił), który wali z różdżki, a jak trzeba, to potrafi też i z aksa!
Oraz pewien blondyn z najmodniejszym fryzem z czasów dynastii Ching o złotej karnacji hot doga... Tak jest, mowa tu oczywiście o niezawodnym HULKU HOGANIE, który pomoże wam w spuszczeniu sobie udawanego WPIERDOLU tak jak to zrobił Billowi Goldbergowi w 98' roku!
Także powiedz mi, ODDWORLD.PUN.PL
CO ZROBISZ?!
GDY LANNINGMANIA PRZYJDZE CIĘ DZIKO ZNISZCZYĆ?!?!?!
ARRRGHHHH!!!
Ps: Mullock, Mullock...
...
ożesz ty chuju
Z wyrazami nieposzanowania:
Lord Lorne Lanning
Wow! To ci dopiero niespodzianka, co nie, kochani? Mam nadzieję, że nikt nie poczuł się urażony jego małym wywodem. Jestem pewien, że pan Lagging nie miał nic złego na myśli i bardzo mu miło, że ma tylu wiernych i oddanych fanów, którzy nadal pamiętają o jego grach. Zabawny koleś, uśmiałbym się po pachy, ale niestety jakieś 7 lat temu wypadła mi wysuszona żuchwa (pachy zresztą też, tylko wcześniej).
No nic, pozwólcie, że wyłożę kopyta do góry i trochę sobie tu... odpocznę
Czanty składam wciskając L2 i R2 w stronę każdego, kto to czyta i życzę Ci dużo zdrówka, pogodnego uśmiechu i smacznego SoulStorma (tego napoju z Exoddusa, znaczy się, nie że gierki lmao). Jesteś super!
Buziaczki zdechlaczki
(Btw dla fanów internetowej archeologii. Dogrzebałem się do pierwszej wiadomości, jaką wysłał mi Mulczek. Data: 12.09.2009 )
Spoiler:
Wiedział, jak zagadać smooth maderfakier. Ten średnik z zamknięciem nawiasu mnie kupił. Historia foruma! Lejdis en Dżents!
yt: slimiasty slim
aka slepyslimak